Opdracht van Montea: Nieuw distributiecentrum voor Movianto!

verelst_bouwt_in_opdracht_van_montea_nieuw_distributiecentrum_voor_movianto

"De samenwerking met Verelst verliep zeer vlot. Volgende keer kloppen we zeker terug bij Verelst aan."
Griet Cappelle, COO Montea

Montea Comm. VA is een beursgenoteerd bedrijf, gespecialiseerd in het aankopen, verhuren en ontwikkelen van logistiek vastgoed in België, Nederland en Frankrijk. Het bedrijf is een referentiespeler in deze markt. Montea biedt haar klanten letterlijk de ruimte om te groeien, aan de hand van flexibele en innoverende vastgoedoplossingen. Op deze manier creëert Montea waarde voor haar aandeelhouders. 

Realisatie voor Movianto
Movianto, een bestaande huurder, had nood aan een nieuw state-of-the-art logistiek distributiecentrum van +/- 13.000 m² met twee gekoelde en temperatuurgecontroleerde cross-docking ruimtes (+2+8°C en +15°C+25°C) en bijhorende kantoren. Gezien de goede relatie konden we hen helpen hun expansie in de buurt te realiseren.

Keuze voor Verelst
Verelst garandeerde de haalbaarheid van een zeer scherpe planning en kon dit daarenboven ook nog tegen een concurrentiële prijs.
Montea probeert om voor zijn huurders telkens een correcte prijs te bekomen voor de nieuwbouwprojecten. Daarom werd een uitgebreide aanbesteding uitgevoerd. Gezien Verelst tot de hoofdspelers van België behoort, werden ook zij voor dit project aangeschreven.

Wat waren jullie vereisten?
Als toekomstige eigenaar van het gebouw is het voor Montea van cruciaal belang dat de kwaliteit ten alle tijde wordt gegarandeerd en dat de budgetten niet worden overschreden. Voor Montea’s klant, Movianto in dit geval, was het daarnaast van groot belang dat de timing werd gehaald en dat er creatief werd nagedacht bij onvoorziene omstandigheden zodat de kritieke milestones toch behouden konden blijven. 

Wat heeft Verelst concreet gedaan bij deze realisatie?
Verelst stond in voor het bouwrijp maken van het terrein, het verplaatsen van de beek, funderingen, buitenaanleg, structuur tot en met het wind- en waterdicht maken van het gebouw. Daarvoor was er een zeer nauwe samenwerking binnen het bouwteam met o.a. Montea, de architect, Verelst en de nevenaannemers.

Duur van het bouwproces?
Er werd in april gestart met het bouwrijp maken van het terrein, waarbij ook een beek diende verplaatst te worden in samenspraak met de Provincie. In oktober was het magazijn klaar, zodat Movianto aan zijn temperatuurstesten kon beginnen. In januari kon Movianto ook de nieuwe kantoren betrekken.

Samenwerking
Er was een zeer vlotte samenwerking en open communicatie met de werfleider van Verelst. Op een proactieve manier werden zaken aangepakt om tot de beste oplossingen te komen. Montea, en ook Movianto, zijn zeer tevreden.