Nieuwe showroom voor Tegeldesign

nieuwe_showroom_voor_tegeldesign

"Het hele bouwproces was een positieve ervaring."
Serge Op De Beeck, zaakvoerder Tegeldesign

Tegeldesign is in 1990 begonnen als een kleine vloer- en tegelzaak in Mechelen. Niet veel later werd het assortiment uitgebreid met onder andere parket en laminaat, en werden de diensten ondermeer uitgebreid met de levering en plaatsing van vloeren. Door de gestage groei verhuisden ze al snel naar een grotere winkel in Bonheiden, om uiteindelijk naast dat pand de huidige en nieuwe showroom te bouwen.

Waarom een nieuwe winkel?
Tegels worden almaar groter en vragen om presentatie in een grotere setting om een juister beeld te krijgen. 
In een kleine ruimte komen ze immers niet goed tot hun recht. Bovendien zijn de meeste mensen ondertussen ook steeds groter wordende winkels gewoon.
Serge wilde het assortiment in de nieuwe showroom beter kunnen etaleren, beter laten spreken, waardoor hij ook meer omzet zou kunnen draaien.

Keuze voor Verelst
Verelst is al meer dan 10 jaar klant bij Tegeldesign. Daarom was het vrij evident dat Tegeldesign hen eerst contacteerde om een prijsofferte te vragen.
De jarenlange samenwerking, het vertouwen en een duidelijke offerte vormden dan ook de basis voor deze samenwerking. 

Vereisten nieuwe gebouw
Het nieuwe gebouw moest de maximale capaciteit van de grond benutten: het moest zo groot mogelijk zijn. Het gebouw moest ook zeer zeker voldoen aan de hedendaagse technologische en ecologische normen. Zo is er vloerverwarming, airco, superisolerend glas, ledverlichting,…

Hoe verliep het bouwpoces?
Verelst stond in voor de volledige ruwbouw tot en met het wind- en waterdicht maken van het gebouw. De vooropgestelde deadline van 4 maanden werd ruimschoots gehaald. Verelst was zelfs net iets vroeger klaar. Tijdens de werken was er met de werfleider een vaste wekelijkse afspraak, waardoor de communicatie snel en duidelijk verliep. 

Terugkijken op het bouwproces
Serge is heel tevreden met hoe het bouwproces verlopen is. Door de jarenlange vertrouwensband wisten hij al van tevoren dat dit goed ging komen. De bouw van deze mooie showroom heeft de banden tussen beide bedrijven dan ook alleen maar sterker gemaakt!