Sleutel-op-de-deur met maximale flexibiliteit

Bouwen met Verelst is dus een aanrader. Je wordt maximaal ontzorgd van de administratieve beslommeringen en kan rekenen op een enthousiast team met een gigantische expertise. Ik ben alvast een erg tevreden klant!”
Chris Van Damme

Tijdens zijn zoektocht naar zijn droomwoning kruiste Chris Van Damme opeens het pad van Verelst.  Een toevalstreffer die hij zeker niet betreurt. Het opende immers zijn ogen voor de mogelijkheden, flexibiliteit en voordelen die de sleutel-op-de-deurformule van Verelst Woningbouw biedt. “Bouwen met deze firma is een waar genoegen. De combinatie van transparantie en professionaliteit zorgt voor rust en vertrouwen. Waardoor je als bouwheer stressvrij kan aftellen naar de verhuisdag.”

Jarenlang zocht Chris Van Damme (41) naar het huis van zijn dromen. Hij bezocht talrijke panden, maar kreeg telkens het deksel op de neus. “Met het budget dat ik voor ogen had, wilde ik geen compromissen sluiten. Helaas bleek geen enkele koopwoning volledig aan mijn vereisten te voldoen. Het was een helletocht die onverwacht toch een positieve wending kreeg. Toen ik voor de zoveelste keer Immoweb afschuimde, stootte ik op een aanbieding van Verelst. Het ging om een stuk bouwgrond van een kleine 10 are in Bonheiden waarvoor al een woningontwerp was gemaakt.  Vooral de ligging trok mijn aandacht: in een bosrijk gebied en een doodlopend straatje met weinig verkeer. Het was het perfecte rustige en groene kader dat ik zocht. Het door Verelst voorgestelde huis vond ik niet meteen een voltreffer, maar het gaf me een indicatie van de prijs en mogelijkheden. Dat deed me beseffen dat mijn budget een nieuwbouw toeliet die volledig volgens mijn wensen zou zijn.”

Chris trok zijn stoute schoenen aan en contacteerde Verelst. “Ik wilde wel eens weten wat ze allemaal in portefeuille hadden. Tot mijn grote verbazing bleek mijn favoriete bouwgrond niet aan de voorgestelde woning vast te hangen. Het ontwerp was slechts een voorbeeld om mogelijke kopers een idee van de mogelijkheden te geven. Verelst liet me vrij om het huis te bouwen dat ik voor ogen had. Dat mag je vrij letterlijk nemen, want ik heb het ontwerp grotendeels zelf mee uitgetekend. De architect was bereid om dat concept aan de wettelijke normen aan te passen en op plan te zetten. Op zoveel flexibiliteit had ik nooit durven hopen. Volgens mij is het zelfs een unicum in de wereld van sleutel-op-de-deurwoningen. Maar het is een aanpak die loont. Het gaf mij in elk geval het vertrouwen om met Verelst in zee te gaan. En van deze keuze heb ik nog geen seconde spijt gehad!”

Er zijn meerdere redenen waarom Chris zo tevreden is. Net als zoveel andere klanten mocht ook hij ervaren dat Verelst zijn beloftes nakomt. “De oplevering was netjes binnen de afgesproken termijn en het budget. Er was altijd een grote transparantie over de kosten voor zaken die ik tijdens de bouwfase nog wilde aanpassen. Met als gevolg dat ik op het einde van de rit niet voor onaangename financiële verrassingen kwam te staan. Super was dat Verelst altijd meedacht over hoe mijn ideeën op de meest kostenefficiënte manier naar de werkelijkheid konden worden vertaald. Zo stelden ze voor om de afmetingen van mijn leefruimte wat aan te passen. Dit liet toe om standaardelementen voor de overspanning te gebruiken, waardoor duur maatwerk overbodig werd. Het zijn details die een gigantisch verschil in je portemonnee maken. Kortom, met Verelst kan je dus echt wel in vertrouwen bouwen.”

Openheid was de rode draad doorheen het hele bouwproces. Vandaar dat Verelst het geen  probleem vond dat Chris nauw bij de uitvoering wou betrokken worden. “Dit was eveneens doorslaggevend om voor Verelst te kiezen”, vertelt hij. “Veel aannemers zouden wellicht niet opgezet zijn met een controlefreak als mezelf. Ludwig Pijnenborg, de werfleider, vond het echter een troef dat ik op alle werfvergaderingen aanwezig was. Op die manier konden we snel knopen doorhakken, wat de voortgang van het project ten goede kwam. De controle van de werken werd samen met de werfleider gedaan vanuit de filosofie ‘vier ogen zien meer dan twee’. En dat werkte perfect, zonder irritaties of geschillen. Het resultaat is een woning die volledig mijn goesting is en een perfecte afwerking heeft. Intussen woon ik hier al zeven maanden en kan ik niks ontdekken dat beter had kunnen worden uitgevoerd. Bouwen met Verelst is dus een aanrader. Wie in alle rust en vertrouwen aan een bouwavontuur wil starten, kan zich geen betere partner wensen. Verelst biedt niet alleen topkwaliteit, maar is ook een erg bekwame gids die je optimaal begeleidt bij het maken van de juiste keuzes. Bovendien word je maximaal ontzorgd van de administratieve beslommeringen en kan je rekenen op een enthousiast team met een gigantische expertise. Ik ben alvast een erg tevreden klant!”