Heropbouw van een woning

"Een prachtige renovatie zonder zorgen."
Fam. Van Bulck

Een brand verwoestte vorig jaar de woning die Alfons Van Bulck en Francine Peeters uit Rumst verhuurden. Verelst bouwde de woning weer op zoals voordien, met een mooie gevelpleister. Over de uitvoering van de renovatiewerken hoefde het koppel zich geen zorgen te maken. 
 

Waarom hebben jullie voor Verelst gekozen?
Het bouwbedrijf zit hier vlakbij. We kenden de firma al. Na een eerste gesprek hebben we onmiddellijk voor hen gekozen. Samen met onze kleindochter, die nu in de woning zal wonen, kozen we in de toonzaal onder meer de vloerbekleding. We hoefden zelf maar weinig aan te geven. De architect wist van bij het begin hoe hij de wederopbouw moest aanpakken.


Welke werken heeft het team uitgevoerd?
Onze woning is volledig heropgebouwd. Na een brand is een deel van de woning verwoest. De zijbouw bleef bewaard, maar ook hier was het nodig om een nieuwe badkamer en keuken te installeren.  Verelst moest de eigenlijke woning veilig afbreken. De kelder is dichtgelegd. Van daaruit kon de heropbouw starten. De indeling van de woning is min of meer hetzelfde gebleven. De positie van de trappen is wel gekeerd. Het bouwteam voerde de metselwerken uit en voorzag de gevel van een mooie gevelpleister. Ook de isolatie hebben ze naar de huidige normen voorzien.

Hoe is het bouwproces verlopen?
‘De werken zijn gestart in oktober en duurden acht maanden.  Tijdens de werken konden we uiteraard zelf een kijkje gaan nemen. Zo konden we ook mooi de evolutie volgen. De werfleider hield ons ook op de hoogte van welke werken wanneer gebeurden.’

Zijn jullie tevreden met het resultaat?
‘Uiteraard. We zijn blij dat we ons dankzij Verelst weinig zorgen moesten maken. Er zijn nergens verrassingen naar boven gekomen en we hebben ook geen struikelblokken of problemen opgemerkt. Ook qua budget zijn er geen noemenswaardige sprongen gebeurt. Mijn kleindochter kijkt er al enorm naar uit om er te kunnen wonen.’